INSTRUMENTSTELL

Instrumentstell

Uten instrumenter blir det ikke noe korps, og med dårlige instrumenter er det ikke noe gøy å spille. Halden skolekorps eier mange kostbare instrumenter. Med forsiktig håndtering og regelmessig rens og vedlikehold holder instrumenter i mange år, men som så mye annet må dette også læres. Via lenkene nedenfor kan du få info og tips til stell av ditt instrument.

Klarinetter

Klarinetten er et sårbart instrument som er laget av tre. Klarinetten tåler ikke vann, og er ømfintlig mot kulde og store temperaturvariasjoner. Klarinetten skal renses etter hver gang man spiller. Se instruksjonsvideo her.

Saksofoner

Saxofon er er laget av metall, og tåler litt mer en klarinettene. Putene som sitter under klaffene tåler ikke vann, så en saxofon skal aldri bades i vann. For at putene skal vare lenge, skal instrumentet renses etter hver gang man spiller. Se instruksjonsvideo her

Fløyte

Tverrfløyta er er laget av metall, og tåler litt mer en klarinettene. Putene som sitter under klaffene tåler ikke vann, så en fløyte skal aldri bades i vann. For at putene skal vare lenge, skal instrumentet renses etter hver gang man spiller. Se instruksjonsvideo her.

Tromboner

Messinginstrumentene er er laget av metall, og kan vaskes forsiktig i vann. Se instruksjonsvideo her

Trompet og horn

Messinginstrumentene er er laget av metall, og kan vaskes forsiktig i vann.  .Se instruksjonsvideo her
Søk
Driftes av Styreportalen AS